måndag 26 oktober 2009

Halloween börjar närma sig...buuu...

Mamma Millan har som vanligt massor med roliga ideer för sig och jag blev så inspirerad av hennes sons spökslott i papp att jag genast var tvungen att sätta mig och klippa lite... visst blev vår lampa farligt Halloweenfin...?


Läs mer...

Virkade Rosor

Tänk vad man kan hitta på med virkade blommor, jag vet en som är expert, ja just det, mamma!
Hon hade gjort en jättefin låda till mig med 40 rosor på och under tiden hon var här virkade hon rosor som skulle bli en kudde. Nu har jag satt fast dem, äntligen, och jag tycker nog att den blev väldans fin (kanske får jag målat min stol oxå som visserligen är shabby men inte alls så chic) men kanske det ska vara några rosor till?!?!?
.... mamma! Kom tillbaka!!!
Ja, just det, mönster till rosorna kommer från Fröken Elsas VirkBlogg.
Läs mer...

fredag 23 oktober 2009

Näsduksfodral

Nu har jag äntligen fått lite nya tyger att roa mig med (tidig födelsedagspresent av mina kära bröder ;)) så det första projektet blev näsduksfodral som jag massproducerat, mina mått räknat. HIMLA kul! Men jag har nog inte fattat knycket ännu... kanske får jag till det efter en massproduktion till ;/ Jag tycker det är en så mysig grej att ge bort, speciellt här i Italien som ALLA går omkring med näsdukar men dock utan fodral. Jag hittade en suveränt mönster hos Lottas Blogg med Tutorial.


Läs mer...

Gamla Barndomsminnen kom på besök

...med blommor och allt! Ja, det blev en liten Barbamamma i dagarna. Det var rätt kul att brodera henne i alla dessa glada färger. Som vanligt virkar jag på fri hand (det där med mönster ni vet...ehrm) så det blir lite sissådär, hon har tex alldeles för tunna armar... så tunna att de inte syns ;) Men jag tycker nog hon blev lite gullig i alla fall.
Läs mer...

torsdag 22 oktober 2009

Min mamma KAN det här med att visa kärlek

Jaaa, nu har mamma varit här i 2 veckor som har flugit fram som vanligt. Hon däremot har flugit hem och vi sitter nu här utan hennes goa och hemtrevliga sällskap ...
Men så gullig som hon alltid är har hon lämnat spår efter sig.. och inte vilka spår som helst. Kommer ni ihåg hjärtat jag broderade i somras? Ta en titt på kortet nedan vad hon har broderat till mig. Inte ETT men TRE Hjärtan... och det är bara vad jag fotograferat än så länge. Hon har dessutom gjort en alldeles underbar rund låda, vars lock hon klätt med virkade rosor. Plus en jättefin virkpåse som hon dekorerat med, ja just det, ett hjärta till. Allt detta var del av min present inför min 40-årsdag som infaller lite längre fram så hon passade på innan hon for. Så med kåldormar och glass med rårörda skogsbär blev jag firad i förskott ;) Hon är verkligen fantastisk min mamma och jag saknar henne såååå... Tack för allt mamma, tack för att jag får finnas med dig!


Läs mer...

torsdag 15 oktober 2009

Sydag

Åh så härligt att ha mormor mamma här!!! Jag som inte är direkt bortskämd vad det gäller barnvakt kan medge att det skulle vara GULD värt att ha mamma i närheten. Idag har jag sytt och sytt och sytt, medans mamma tog sig an den lille, jättekul!!!
Det blev en Amningskudde som en vän hade beställt och ett par påsar som jag roade mig att sy på nytt sätt. Jag har alltid krånglat till det så otroligt när jag fodrat påsar men så såg jag mönster till mobilväska hos Evasleva pysslar som gjorde saken lättare. Senare på kvällen blev det givetvis lite virkning ("vickningen" har jag inte tid med) som resulterade i en liten amigurumi som jag kanske visar imorgon. Jag ÄLSKAR att virka!!!
Läs mer...

onsdag 14 oktober 2009

Vad gör man om man inte hittar en mikrofon..?!?

Jo, givetvis så virkar man en! ....mamma som har letat hela dagen efter min hjärna, utbrast tillslut med; Du får väl VIRKA dig en då! Hon kunde inte hitta den.. men då kom jag på det! Vår lille JolleBolle bara ÄLSKAR att sjunga typ "Birba birba birba bibra bibra..." i allt han hittar och vi har letat överallt efter en mikrofon till honom att sjunga i. Men då det är allt för tidigt att köpa en karaoke till honom kunde vi inte hitta något passande. Så, då får man väl virka en ;)
T.o.m. min man, som faktiskt spelat med i ett band (bas iofs) tyckte att den kändes helt ok i handen. Vi får väl se vad lillen säger imorgon och om hans ens lägger märke till den...hi hi hi


Läs mer...

tisdag 13 oktober 2009

Skallror och Rosor

Himla kul att ha mamma här, vi virkar ikapp dag och natt. Det blir inte mycket sagt utan var och en sitter med blicken på varsin virkning och så snart något blir klart vänder vi oss om för att se vad nästa projekt kan bli. Jag har roat mig att göra några skallror som jag tänkt ge bort till de små nykomna i min värld. Jag har just fått mina etiketter "SimsalaBimbo" som är tänkta att sätta på mina hantverk till de små. Det är verkligen HUR kul som helst att sätta på dem, det känns så speciellt. Jag minns när min mamma satte på etiketter till kläder hon sydde till mig med texten "Speciellt gjord till dig av mamma" det var så gulligt! Ja just det, mamma, hon däremot håller på att virka en jättefin kudde fullsmockad med rosor till MITT sovrum hi hi hi hon är för gullig!


Läs mer...

måndag 12 oktober 2009

2-års-kalas med mamma mormor

Häromdagen kom mamma mormor och vi satte genast igång med förberedelserna inför Joeles 2-årskalas och vi kunde ju bara inte motstå frestelsen att virka en tårta ;)
Joele däremot var mest intresserad av tåget på frukostbrickan...



Läs mer...

fredag 9 oktober 2009

Fläckborttagning - Silverputs


När jag ändå är inne på ämnet fläckbortagning måste jag dela med mig av ännu en bra grej. Dvs hemmagjord silverputs: man tar helt enkelt lite Bikarbonat och pressar en citron i det. Det blir en riktig skummexplosion och vips så är det klart. Doppa i allt erat silver en stund och polera sedan glatt för det funkar jättebra!

Läs mer...

onsdag 7 oktober 2009

Envisa klistermärken...

...som inte går att få bort - det har väl alla besvär med då och då?!?
Häromkvallen när middagen var klar ropade jag som vanligt "a tavola" ...men ingen kom, varken man eller son, jag ropade en gång, två gånger... och sedan var jag måttligt irriterad!
När min man lugnt kom ingående till köket såg han min blick och sa; "men det var ju för DIN skull som jag satt kvar vid tv:n" och log. Jag har en stor nyhet att ge dig; de berättade att man kan ta bort klistermärkesfläckar med MAJONÄS!!!
Så, dan därpå, när han gett sig iväg till jobbet bestämde jag mig för att ge honom en chans till förlåtelse och gav mig på ett envetet klistermärke jag arbetat på en tid... och han vann, DET FUNGERAR!
Men visst känns det knepigt, jag som ÄLSKAR MAJONÄS, vad äter jag egentligen?!?
Läs mer...

söndag 4 oktober 2009

Bokfodral IGEN - nu med återvinningsmaterial

Ja, jag blir liksom fast i vissa saker och måste göra flera av varje och det här med Bokfodral tycker jag är så kul! Denna variante är lite "pösigare" för att passa även till lite större böcker. Dessutom har jag bara använt återvinningsmaterial. D.v.s. en gammal duk (förlåt mamma, men jag hade nog aldrig använt den och tänk så mycket kul den kan användas till ;)) och en blus. Jag kombinerade tyger, klippte och strök inatt och tyckte det passade bra ihop men nu, i dagsljus, undrar jag om det inte är lite på gränsen...? Ja, ja jag har ju tränat i alla fall ...och det behövs för jag har ingen hjärna. Mamma har lovat hjälpa mig att leta reda på den nu när hon kommer och hälsar på... ehrm...
Inspirationen fann jag hos mairuru

Läs mer...

fredag 2 oktober 2009

Bokfodral

Genom Stjerfalls Blogg upptäckte jag ännu en inspirationskälla, en Japansk tjej som gör en massa massa saker; mairuru! Hon syr allt möjligt kul i underbara tyger. Och precis som Stjernfall kunde jag inte stå emot det här bokfodralet. Nu har ju jag som sagt vissa svårigheter, ja, hjärnan fungerar inte riktigt som den ska TROTS att jag verkligen koncentrerade mig.. Som ni ser har snodden hamnat på nedsidan... ehrm.. men så har jag då bestämt att det ÄR BÄST SÅ för då kan jag ju sätta fast något virkat och fint i änden som då kommer att dingla uppifrån hi hi hi
Snodden gjorde jag genom att tvinna två snören av garn, man ska räkna med 4 gånger så långa snören mot vad man behöver, knyta fast det i något och sedan snurra snurra snurra tills det börjas "snurra till sig". Då kan man vika det på mitten, klippa av där man vill och göra en knut för säkerhets skull
Så här blev den med bokmärket, ett virkat hjärta utan fyllning som jag skojbroderat lite på.


Läs mer...

torsdag 1 oktober 2009

En liten blomma...

Jag har funnit en ny Blogg, underbar! Den heter Pysslas piffiga petitesser och en del av er känner nog redan till den. Men jag blir alldeles SALIG när jag ser hennes verk! Därifrån fick jag inspirationen till att göra Blåklockor. Denna är gjord på fri hand så den är inte perfekt, nästa ska jag göra efter hennes mönster som hon delar med sig av. Men visst blev den söt?



Läs mer...

UFO besök

Inatt kom de! Äntligen har de lyssnat på våra ständiga inbjudningar att komma och hälsa på!
Dock så hann bara Jack Skeletron se dem när de stilla svepte förbi i nattmörkret...
Kanske kommer de igen?!?



Läs mer...