lördag 30 januari 2010

I Love Loppis !!!

Igår passade jag på att åka till en Loppis här i närheten och blev väldans lycklig över mina "kap"
Jag blev lite nostalgisk när jag såg denna Gongen eftersom under den tid jag levde med min man hos hans familj (3 år!!!) använde vi en sådan för att kalla på alla till matbordet (vi var typ 10/12 personer som åt tillsammans). Nu är ju inte vi så många i vår familj ehrm... men det kan vara mysigt att höra denna ljuva klang istället för mitt skrik ;) Dessutom hittade jag jättefina assietter, lite slitna i guldkanterna, men jag tycker sååå mycket om dem.Och i ett hörn låg dess underbara glasdroppar som lyser så fint på vår Greenman (är det näcken tro?) som vakar över oss.


Läs mer...

onsdag 27 januari 2010

Min oKlocka..

...jag! Har ni gjort som jag...? Typ, ja, när ni är klar med något som ni gjort, går ni oxå förbi och tittar och tittar och tycker att det blev för himla BRA! ?? ..jag gör ju det, ok, det är genant, men det är som nån slags belöning man ger sig själv fniss I vilket fall, så gjorde jag det ikväll när klockan var klar och hängde där så fint på väggen och tickade och tackade.
Nu varken tickar eller tackar den längre, nej o nej.
Jag tyckte den buktade lite och tryckte till lite i ena hörnet ...och den ramlade ner på golvet !!!
Nu har jag lagat den tre gånger... jag kan kalla mig själv en urmakare ehrm.. en misslyckad sådan jaaa, för imorgon bär det iväg för att köpa ett nytt urverk.




Läs mer...

Ett barn är fött ....

...och jag tänkte fira den lilla familjen med dessa små "bakelser" mor och barn men framför allt för att ära den navelsträng som trots att den blivit avklippt kommer att förena dem för evigt!




Läs mer...

söndag 24 januari 2010

Mera godsaker

En vän till mig har gång på gång upprepat att hon gärna skulle vilja ha "en sån där virkad tårta" till sin födelsedag ;) ...gärna röd med oranga detaljer. Nja, röd gick bara inte, så den blev gul med mörk orange och bruna detaljer på. Som tur var blev hon glad ändå!!! I mitten gjorde jag en MEGA ros på 90 maskor hi hi hi

P.S. Hur skriver man oranga? Det är fel eller? Skriver man Oragea? nja... oranja... uff, jag minns inte!!!


Läs mer...

fredag 22 januari 2010

Som som..som sommaren kan det aldrig bli !!

Nej, och speciellt inte mitt i vintern ;) Men jag är redo för alla gubbar som vill komma förbi och bli saft! Trevlig helg på er alla!


Läs mer...

Mamma ... latte!

...mamma...latte!
Ok, upp och hoppa, fixa mjölk till lillprinsen, klockan är sju (alldeles för tidigt för denna familjen).
Varsågod älskling... så skönt nu kan jag sova lite till.
...mamma...tutte!
...var är DEN då? ...jag letar och letar...
"Ubi, har du sett tutten?"
"...va...? ...ja, den är där borta."
jaha... letar och letar.. "var då, där borta?"
då svarar min man:
"...från min synvinkel ser jag inte landskapet så bra... snark..."

Jag fick ett skrattanfall... kunde inte sluta skratta förrän jag somnade om igen ;)



Läs mer...

onsdag 20 januari 2010

Jag ska måla hela världen lilla mamma...

Jaa, jag önskar jag kunde göra det... och du är värd alla hjärtan som finns på denna jorden och i hela Universum eller i alla Universum som finns! Du är den bästa mamma man kan önska sig!
Tack Gode Gud att du är min!


Läs mer...

tisdag 19 januari 2010

Mer och Mindre Lyckade Bakverk

Vi börjar med de lyckade bakverken, mina Kanel och CoccosBullar blev suveränt goda med Philadelfiaglasyr på och min väns improviserade födelsedagskalas (hos oss!!!) räddat.
Men släktlunchens efterrätt blev något vissen... Tom glasyren blev lös och konstig. Detta är ett av de vackraste exemplaren, jag slängde en massa som hade flytit ut ... jag vet inte var jag gjorde fel, men håller stenhårt fast vid att det var UGNEN! ;)
Läs mer...

söndag 17 januari 2010

Cupcakes med synlig muffin

Till min svärmors födelsedag gjorde jag dessa Cupcakes med synligt innehåll ;)
De vita prickarna på formen är små, små rosor som jag klistrade på (!?!) och till glasyren har jag använt tjockt och lurvigt vitt garn.



Läs mer...

torsdag 14 januari 2010

Pasta med Potatis

Låter inte det otroligt passande för oss svenskar? ..ja, passande men visst låter det knepigt?
I vilket fall är det ännu en av de rätter jag blev så fascinerad av i början av min vistelse här i Mandolinernas land. Och jag är stormförtjust i den. Dock är inte min man det, han är född i norra delen av landet och de har som sagt annorlunda vanor och traditioner. Här kan man finna nya rätter bara man reser ett par mil bort. Det är verkligen ett rikt land! I vilket fall så passar jag på att smaska på detta med min son till lunch i vanliga fall.

Jag vet inte om ni är sugna, men skulle ni vara det, prova gärna:

Skala typ 1 stor potatis per person och skär den i kuber.
Låt dem koka i lite vatten med salt och buljontärning tills de blir så pass mjuka att man nästan kan mosa dem. Häll sedan i pastan, jag brukar använda spaghetti som jag bryter i småbitar (kul!) eller olika pastasorter som blivit kvar i påsarna, de kan man även krossa sönder om man vill. Gillar ni tomatsmak kan ni ha i lite tomatpure. Nu får ni passa pastan noga och antagligen bör ni fylla på med lite varmt vatten. Rör ofta så det inte bränner vid. Det ska nämligen bli en kräm med nästan söndermosad potatis. När pastan är klar kan ni hälla på lite olivolja och rikligt med parmesanost. Smaklig måltid !

Läs mer...

måndag 11 januari 2010

Mina Julkort

Hej ...nej, jag håller inte på att Julpyssla, men ville så gärna visa mina Julkort som jag blev så väldans nöjd med. Jag fick en stor dos inspiration från Beas Barnsligheter som har så mycket fina julbilder. Jag samlade helt enkelt på mig en mapp med traditionella Julmotiv från nätet, skrev ut dem i olika storlekar, klistrade fast dem på tjockare papper som jag klippte med en "vågad" sax i kanterna. Sedan la jag på lager på lager på lager med textillim (eller ja, limmet man använder för decoupage) och innan jag la på sista lagret strödde jag på lite glitter i kanterna. De var jätteroliga och snabba att göra.
Läs mer...

söndag 10 januari 2010

Jag har kommit på det rätta knycket ;)


Nu har jag funnit min stil på virkade hjärtan! Tjockt och gärna lurvigt garn. Visst får man chansa sig fram lite för inte ser man maskorna så bra. Men i slutändan blir det himla fint. Ja, det tycker ju jag i alla fall ;)
Idag har jag haft hela min mans familj, typ 17 pers, på lunch så nu ska jag verkligen slappa med en mysig film och kanske det blir ett hjärta eller två. Ha en trevlig kväll allesammans!

Läs mer...

lördag 9 januari 2010

Bättre sent än aldrig !

...ja, så var den klar! Min 2-årings lille filt i spädbarnsstorlek ;)
Jag hann inte göra den fàrdig eftersom de satte igång födelsen 3 veckor i förskott!!!
...tom min man tyckte det var knepigt när jag ringde honom för att säga till honom att komma till BB för barnet skulle födas.. han sa; "men menar du JUST NU?!?! Jag har ju precis kommit till jobbet!" hi hi hi
Så filten har legat där som ett mörkt moln.. visst känns det skönare nu då det är grönt och lila ;)

Jo, just det, kolla in hjärtat!!!
Det är nog det finaste jag lyckats åstakomma.
Jag har en hel samling med knöliga försök och den dan jag har tillräckligt mod ska jag dela med mig med bilder på dem så att ni alla får er ett gott skratt.
Läs mer...

fredag 8 januari 2010

Pasta med Broccoli - mums!

Idag har jag och min lille Rackarunge smaskat på en av Italiens läckerheter. När jag först kom hit blev jag så brydd över att man kan äta pasta med ALLA grönsaker! Det är mest i södra delen av landetman gör det men många av dem har ju flyttat norrut som tur är så att man har kunnat lära sig lite.

Just denna rätten är superlätt att göra; man kokar helt enkelt Broccolin i saltat vatten och när man tycker att det är ungefär tio minuter kvar av koktiden (den ska bli så där lagom mjuk för att kunna mosa den lite) slänger man i pastan. Vanligtvis använder man Orecchiette (småöron) men det går bra med penne eller farfalle eller vad ni nu tycker är godast. Medans pastan kokar bryner man lite vitlök i rikligt med olivolja i en stekpanna och kryddar med lite Pirri Pirri.
När pastan och broccolin är klar och "durkslagen" hälls den i stekpannan och allt får puttra en minut eller två. Riv över ordentligt med Parmesanost och servera!
Vi tycker det är smarrigt värre ;)
Läs mer...