onsdag 31 mars 2010

Det var ett tag sedan...

..ja, det var ett tag sedan jag skrev något så nu blir det en snabbvisning ;) Jag har haft en liten förlamningsperiod pga olika saker. Inte direkt på handarbetssidan men med Bloggvärlden. Jag började känna mig stressad och fick lite ångest och en dag när jag satt där och klagade inför min man så kom jag på vad det var...!!! Facebook och Farmville!!! Jag hade pysslat med Farmville i 3 veckor ungefär och DET STAL ALL MIN BLOGGTID!!! Varje gång jag satte mig vid datorn började jag skörda, ploga och så, skicka gåvor till vännerna och jaa... all tiden vid datorn gick till det. Men nu har jag lagt ner min bondeverksamhet och det känns så bra! Jag har då aldrig varit med om något liknande... känner någon av er igen detta?
Men nu glömmer vi detta och snackar viktiga saker, handarbeten hi hi hi
Jag har gjort några Tilda necessärer. Det är ju inte direkt Tildastil över dem men gud så roliga de är att göra. Jag hittade ett Tutorial hos Smilas World, underbar Blogg. Jag har gjort 2 varianter, den bruna som ni ser här och de svart och vitrutiga som kommer längre ner. De bruna har turkost foder med vita prickar som tyvärr inte syns på korten.
Dessa två fick min mans syster till hennes födelsedag....och denna fick brorsans tjej till hennes dag. Hon fick ett mobilfodral alla mairuru oxå med en Matrioska på ;) Ja just, brorsan fick ett gråspräckligt mobilfodral. Jag hade hotat med virkade kalsonger men det blev för jobbigt (han driver nämligen med mig och mamma angående virkningen).
Hör ser ni en skymt av en liten bröllopspresent till våra vänner. De fick en tavla med en bukett virkade rosor i hjärtformat i.
Ja, en skötväska är ju alltid bra när ett litet under kommer till världen. Thats all folks, nu ska jag sätta mig och virka, min gode vän har beställt 9 virkade mobilfodral med namn på. Så här har vardagsrummet belamrats med garner och... ja ni vet. Tänkte trycka ut namnen på transferpapper och stryka det på bomull för att göra etiketter att sy fast, vad tror ni, har ni provat det någon gång?



Läs mer...

torsdag 11 mars 2010

Nu har jag broderat!


Min kära kusin Eva, med Evas Passion, har precis fyllt år och jag hade vissa problem med att tänka ut en bra present. Mer Feng Shui praktiserande person känner jag inte och hon har allt hon behöver! ..och man kan ju inte ge bort något onödigt till en sådan person eller hur? Så det bästa jag kom på var att göra ett virkfodral till henne, hon är ju världens virkfantast! Och eftersom jag och min mamma, Carpe Diem, har startat en Blogg, Korsstygns-Arkivet, för Korsstygnsfantaster kunde det ju inte bli annat än det där mönstret på Matrioskor som jag bara ÄLSKAR.
Så här ser det ut när man lindar ihop det.


Läs mer...

onsdag 3 mars 2010

Superkul att sy yo-yo

Det här är ett roligt sätt att dekorera sina kreationer med. Och de är dessutom väldigt lätta att göra. Jag tyckte det var så kul att jag tänkte dela med mig med ett litet Tutorial.
Jag som alltid har bråttom när jag ska utföra något tog det första runda jag såg vilket var katternas gräskruka ;) Ritade ut en massa cirklar och klippte sedan ut dem.
Sen är det bara att tråckla... och tråckla och tråckla. Bäst är det att använda björntråd eller i vilket fall dubbel tråd så den inte går sönder när man drar ut i slutet. Ja, man drar alltså till och knyter några knutar innan man klipper av trådarna.
Så, här..Mina yo-yo använde jag till en korg som jag håller på att renovera. Men man kan sätta dem på kläder, väskor, göra brosch av dem... You name it!

Ja, just det, min tygcirkel var 13 cm. stor och yo-yo'n blev 6,5 - alltså blir den hälften så stor.



Läs mer...

måndag 1 mars 2010

Jag ÄLSKAR Italien !!!

Jag verkligen ÄLSKAR Italien! Förra helgen var det helg och det blir fest ö v e r a l l t !!!
Karneval är en katolsk tradition numera, förr var det nog en pagansk ritual för att locka våren att komma. Karnevaltågen går precis innan fastan..och det är väl därför de lagar så goda bakverk. Jag och min svärmor bakade ett hundratals fritelle (friterade små bullar som man rullar i florsocker) men skålen hann aldrig bli full för alla gick förbi och smakade (jag erkänner att jag var en av de där "alla").
Min lille Jollebolle! Visst ser han farlig ut?!?
Så kul att slänga koriandlar (mamma, hjälp, vad heter det?!?) Clownen är Gudmoder till min lille prins.
Här står han på en av vagnarna... oj oj oj så spännande!



Läs mer...

Karnevalverkstad

Min mans syssling undrade om jag kunde hjälpa henne med hennes Karnevalutstyrning... (jag som aldrig sytt ett plagg i hela mitt liv), hon ville vara Tingeling. Jag blev så smickrad att jag genast tackade JA! Så vi har träffats varje onsdag i en månad typ ;) Det har varit jättekul, hon och hennes syster har kommit med en massa tips och vi har måttat och tråcklat och verkligen haft kul. Nu har jag väl ingen framtid i skräddarbranschen men visst kan jag knåpa ihop nåt till kommande maskerader och karnevaler. Jag har lärt mig en massa saker och blivit lite modigare. Har ni sett vilka underbara vingar de har gjort av tjock ståltråd (vad heter det!?), vita nylonstrumpor och lite glitter.
Väskan har vi också sytt av en gammal väska och sen har hon dekorerat, visst blev den söt?
Och har ni sett så härliga fotomontage hon gjort? De är bara för härliga hon och hennes syster!!!


Läs mer...