måndag 24 augusti 2009

Min nya Disktrasa


Ha! Detta var kul! Min egenhändigt virkade Disktrasa kom till liv inatt. Som med alla andra handarbeten blev inte heller detta perfekt direkt... Jag kan inte virka raka kanter!!! Mamma, hjälp!!!
Men som den FUNGERAR! Helt otroligt, hade aldrig kunnat föreställa mig att den skulle vara så effektiv. Så pass att när jag gjorde rent tvättstället inatt (jag var ju tvungen att sätta verket i verket med en gång den var klar så att säga) svepte jag över kaklet mellan tvättstället och spegeln, vilket man gör då och då... Men denna gången lossnade det en massa svart... jag trodde att det var den svarta färgen men icke, det var SMUTS! iiiiiii
Jag använde vanligt bommulsgarn som absorberar men jag tänker prova med syntetiskt som bör gnaga på smutsen ÄNNU mer!!!

6 kommentarer:

 1. Hej!
  ja, egenhändigt tillverkade disktrasor ÄR jättebra. Jag stickar mina, har gjort i mååååånga år! Min svärmor använder inga andra...(inte jag heller så klart) så varje jul är det dags att förnya på disktrasefronten. Miljövänliga är det också, eftersom de kan läggas på komposten när de blivit slitna!
  Jag ser att du också är uppfylld av bakelser. Det är bara så himla kul att virka dessa små skapelser...ska kolla in rosorna som du hittat hos Elsa. De verkar snyggare än de som jag gör.
  Kram
  /Lotta

  SvaraRadera
 2. Gud vad du ar pahittig!!!Bra jobbat kara du!!!!skont att du mar battre!!!!Inge kul med spysjuka!!!har allt bra,har varit och shoppat lite till mig sjalv idag...det behovs ibland:-)

  SvaraRadera
 3. Hej kära dotter!
  Herregud att du orkat!!!Men det är ju så drivande att skapa så man vill ju hålla på även om man ligger där och är utslagen.Den är jättefin din trasa och kanterna kommer du på bara träääääääääääna!!Och den funkar ju....smutsen gav med sig(du är för rolig).Och Niki är för söt så törstig och sugen på vattnet!!!Älskar dej!Krya på dej!Mamma

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det ar skont att vara ensam ibland....sedan ar det sa kul att ses...du vet"man saknar inte kossan forrns den ar ute ur ......
  mina gossar sussar for fullt......jag ska ocksa lagga mig.Vi hors imorgon kara du!!!kram eva

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag stickar mina disktrasor på min stickmaskin.....Det går liksom fortare så....*ler* Nu har jag testat en virkad ros som jag såg hos dig och som förde mig vidare till Elsa.
  Har du fortfarande varmt i Italien? Idag har det verkligen ösregnat......men nu skiner det visst upp.
  Ska bli spännande att se vilket ditt nästa handarbetsprojekt blir!...å prixxis som mamma säjer, kanterna blir jämnare av träning tills dess så är funktionen det viktigaste hos en disktrasa, eller hur!
  Kram/Lotta

  SvaraRadera
 6. Hej igen!
  Så du tycker att det blivit för mycket av värmen i år? Ja, det kan jag faktiskt förstå...om termometern håller sig runt 30-strecket och kanske ännu högre så blir det bara arbetssamt. Du har väl AC inomhus så att du kan hitta svalka? Bor du i stan också? Så att det blir både avgaser och varm, svettig asfalt?
  Jag är egentligen väldigt känslig för temperaturer. Nånstans mellan 20-25 är lagom för mig.....väldigt grinig känner jag mig, för det är ofta för varmt eller för kallt!
  kram/Lotta

  SvaraRadera