torsdag 14 januari 2010

Pasta med Potatis

Låter inte det otroligt passande för oss svenskar? ..ja, passande men visst låter det knepigt?
I vilket fall är det ännu en av de rätter jag blev så fascinerad av i början av min vistelse här i Mandolinernas land. Och jag är stormförtjust i den. Dock är inte min man det, han är född i norra delen av landet och de har som sagt annorlunda vanor och traditioner. Här kan man finna nya rätter bara man reser ett par mil bort. Det är verkligen ett rikt land! I vilket fall så passar jag på att smaska på detta med min son till lunch i vanliga fall.

Jag vet inte om ni är sugna, men skulle ni vara det, prova gärna:

Skala typ 1 stor potatis per person och skär den i kuber.
Låt dem koka i lite vatten med salt och buljontärning tills de blir så pass mjuka att man nästan kan mosa dem. Häll sedan i pastan, jag brukar använda spaghetti som jag bryter i småbitar (kul!) eller olika pastasorter som blivit kvar i påsarna, de kan man även krossa sönder om man vill. Gillar ni tomatsmak kan ni ha i lite tomatpure. Nu får ni passa pastan noga och antagligen bör ni fylla på med lite varmt vatten. Rör ofta så det inte bränner vid. Det ska nämligen bli en kräm med nästan söndermosad potatis. När pastan är klar kan ni hälla på lite olivolja och rikligt med parmesanost. Smaklig måltid !

5 kommentarer:

 1. Later enkelt och gott det har jag aldrig smakat!!!!tACK FOR TIPSET!!!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Jättegott, det var Gianfrancos familj som åt pasta med alla möjliga grönsaker och det var ju faktiskt hans mamma som lärde mig laga italiensk mat. Hon är en fantastisk kock!

  SvaraRadera
 3. Låter som bra alternativ när kassan är skral... eller bara ändå.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Hej!Ja nog var jag lite skeptisk första gången men det är gott!
  Allt du lagar kära dotter är gott,väldigt gott!

  Kramar mamma

  SvaraRadera
 5. ...och du är min största FAN mamma!!! Löv ju!

  SvaraRadera